Autoverzekering

Autoverzekeringen zijn bedoeld om financiële bescherming te bieden in geval van schade aan jouw voertuig of aan derden als gevolg van een ongeval. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van autoverzekeringen:

 1. Dekkingsvormen:
  WA (Wettelijke Aansprakelijkheid): Deze verzekering is verplicht en dekt de schade die jij aan anderen toebrengt met jouw auto. Het dekt echter niet de schade aan jouw eigen auto.

  WA + Beperkt Casco (ook wel WA Plus genoemd): Naast de wettelijke aansprakelijkheid dekt dit ook schade aan jouw eigen auto door bijvoorbeeld diefstal, brand, storm, en ruitbreuk.

  Allrisk (ook wel Volledig Casco genoemd): Dit is de meest uitgebreide dekking en dekt naast de bovengenoemde zaken ook schade aan jouw auto als gevolg van een aanrijding, ook als je zelf schuldig bent.
 2. Eigen risico:
  Bij veel verzekeringen kun je kiezen voor een eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een schadegeval voordat de verzekering de rest dekt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager over het algemeen de premie.
 3. No-claimkorting:
  Verzekeraars belonen schadevrij rijden vaak met een no-claimkorting. Dit betekent dat je premiekorting krijgt als je een jaar geen schade claimt. Deze korting kan oplopen tot een maximum van wel 75 á 80%.
 4. Aanvullende dekkingen:
  Naast de basisdekkingen kun je ook aanvullende dekkingen overwegen, zoals rechtsbijstandverzekering, inzittendenverzekering, pechhulp, en meer. Deze aanvullende dekkingen kunnen afhankelijk van jouw behoeften worden toegevoegd.
 5. Premiebepaling:
  De premie van je autoverzekering wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder je leeftijd, rijervaring, het type auto, het aantal schadevrije jaren, de dekking die je kiest, en je postcode.

Het is belangrijk om verschillende autoverzekeringsmaatschappijen te vergelijken en hun polisvoorwaarden te bekijken om de juiste dekking tegen een redelijke prijs te vinden. Ook is het van belang om wijzigingen in je persoonlijke situatie, zoals een verhuizing of het aanschaffen van een nieuwe auto, tijdig aan je verzekeraar door te geven en ook dit kan natuurlijk via Geld & Gezin Altena gebeuren.

Maak een gratis afspraak