Verbouwen

Als je van plan bent om je woning te verbouwen en daarvoor een hypotheek wilt afsluiten of verhogen, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen:

  1. Bepaal het verbouwingsplan: Maak een gedetailleerd plan van de verbouwing, inclusief kostenraming. Eventueel kan een aannemer je daar mee helpen. Dit zal helpen bij het bepalen van het benodigde hypotheekbedrag.
  2. Maak een inschatting van de waarde van je woning na de verbouwing: Dit is belangrijk omdat de hypotheekverstrekker vaak kijkt naar de waarde van de woning na de verbouwing om de maximale hoogte van de hypotheek te bepalen.
  3. Neem contact op met een hypotheekadviseur van Geld & Gezin Altena: Onze hypotheekadviseur kan je verder adviseren over de mogelijkheden en het selecteren van de beste hypotheekvorm voor jouw/jullie situatie. Wij kijken naar de financiële situatie en de haalbaarheid van de hypotheek.
  4. Verkrijg offertes van verschillende geldverstrekkers: Wij vergelijken  hypotheekaanbiedingen van verschillende banken en hypotheekverstrekkers om de meest gunstige voorwaarden te krijgen.
  5. Sluit de hypotheek af: Nadat we samen de beste hypotheekoptie hebben gekozen, doorloop je het proces van het aanvragen en afsluiten van de hypotheek.
  6. Start de verbouwing: Zodra de hypotheek is afgesloten en de benodigde financiering beschikbaar is, kun je beginnen met de verbouwing van je woning en kunnen de facturen betaald worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat hypotheekregels en -voorwaarden kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de geldverstrekker. Het is daarom verstandig om professioneel advies in te winnen bij Geld & Gezin Altena voordat je beslissingen neemt.

Maak een gratis afspraak