Ander woning kopen

Hebben jullie verhuisplannen en overwegen jullie een andere woning te kopen? Willen jullie groter gaan wonen of naar een ander dorp verhuizen? Er zijn genoeg redenen te bedenken om op zoek te gaan naar een nieuwe woning.

Voordat jullie echt kunnen verhuizen komt hier heel wat bij kijken. De huidige hypotheek kan namelijk niet zomaar overgenomen worden. Als jullie verhuizen, wordt dit door de bank gezien als een nieuwe hypotheekaanvraag. Er wordt dan wederom bekeken of de hypotheek haalbaar is op basis van het inkomen en de waarde van de woning. Hierbij wordt ook de situatie van jullie huidige woning bekeken. Is de huidige woning al verkocht? Of staat deze nog in de verkoop?

Ook kan het zijn dat jullie nu een lage hypotheekrente hebben. Bij veel banken is het mogelijk om die rente mee te nemen naar de nieuwe woning. Dit kan financieel erg interessant zijn!

Zoals jullie lezen komt er dus veel bij kijken en kunnen jullie niet zomaar ‘even’ verhuizen. Hierin is het belangrijk om eerst de mogelijkheden in kaart te brengen. De adviseurs Geld en Gezin Altena helpen jullie graag bij het verhuizen en brengen de mogelijkheden hiervoor vrijblijvend voor jullie in kaart.

Maak een gratis afspraak