Kom in contact: Bel mij terug of bel direct via 0183 44 88 60 (Giessen) of 0183 89 03 48 (Werkendam)
  •   

Ben ik verzekerd als ik met de auto op vakantie ben in het buitenland?

16 november 2017 Algemeen nieuws Geld & Gezin

Wanneer je binnenkort met vakantie gaat naar het buitenland, is het raadzaam voorafgaand aan je vakantie te kijken of je autoverzekering wel geldig is in het vakantieland. Je autoverzekering is geldig in veel landen binnen en buiten de EU.

Van je autoverzekeraar krijg je elk jaar een groene kaart. Op de achterkant van deze kaart kun je kijken welke landen onder de dekking vallen. Binnen de EU ben je niet meer verplicht om je groene kaart bij te hebben, maar is het wel slim om deze mee te nemen. De kaart is namelijk een internationaal verzekeringsbewijs. Bij een ongeluk dien je de groene kaart te tonen, anders kan men misschien concluderen dat je niet verzekerd bent. Dit kan onnodige discussies als gevolg hebben.

Verder staat er veel nuttige informatie op de kaart, waaronder handige telefoonnummers en een samenvatting van belangrijke verzekeringsgegevens. Voor landen die doorgestreept zijn op de groene kaart of zelfs niet vermeld zijn, is je autoverzekering niet geldig. Je dient dan een aparte verzekering af te sluiten aan de grens van het vakantieland of het land waar je doorheen rijdt.