Telefoon laten vallen, is dit verzekerd op mijn inboedelverzekering?

Stel, je hebt je telefoon laten vallen op de grond. Of de schade aan je telefoon vergoed wordt, hangt af van de dekking die je hebt. Veel verzekerden hebben een extra uitgebreide dekking afgesloten bij de inboedelverzekering. Er wordt dan uitgekeerd bij schade aan je telefoon door diefstal, inbraak, brand of beroving. De schade aan de telefoon dient dan wel in de verzekerde woning te zijn ontstaan.

Schade als gevolg van het laten vallen van een telefoon wordt dus niet gedekt door een extra uitgebreide inboedelverzekering. Een all risk dekking keert soms wel uit. Deze verzekering keert uit bij schades die ontstaan door oorzaken van buitenaf. Enkele verzekeraars vergoeden ook schades door ‘ongelukjes’, zoals het laten vallen van een telefoon. Door het extreme claimen op mobiele apparatuur de laatste jaren, gaan wel steeds meer maatschappijen over tot het uitsluiten van deze schades óf hanteren een verhoogd eigen risico hiervoor.

Wanneer je schade hebt aan je telefoon is het van groot belang om dit zo snel mogelijk te laten weten aan de verzekeraar. Tip: Stuur een kopie van de aankoopbon mee en foto’s van de beschadigde telefoon. De verzekeraar kan dan beter de schade beoordelen en beslissen of hij de schade zal vergoeden. Bewaar tevens de mobiele telefoon totdat je bericht hebt gehad over de schadevergoeding. In enkele gevallen schakelt de verzekeraar een expert in.