Ik heb een strafblad, kan ik een autoverzekering afsluiten?

Autoverzekeraars vinden dat een strafblad iets zegt over jouw normen en waarden. Daarom zien zij het als een groter risico om met jou een autoverzekering af te sluiten. Verzekeraars kijken daarbij naar de reden van de veroordeling. Vaak is het dan ook zo dat je na een paar jaar gewoon weer zonder problemen een autoverzekering kan afsluiten. Na 8 jaar is het niet meer noodzakelijk om een veroordeling door te geven aan de verzekeraar.

Verzekeren op andermans naam

Omdat het lastig is om een autoverzekering af te sluiten met een strafblad, klinkt het aantrekkelijk om een voertuig te verzekeren op andermans naam. Toch is dit een onverstandige keuze. Wanneer de verzekeraar hier namelijk achter komt kan dit voor zowel jou als de verzekeringsnemer verstrekkende gevolgen hebben, nu en in de toekomst. Ben dus altijd eerlijk. In sommige gevallen kan dit zelfs in jouw voordeel werken.

Autoverzekering niet mogelijk

Heb je een strafblad en ben je op zoek naar een goede autoverzekering? Dan kan je na het vergelijken altijd een aanvraag doen. Vormt je strafblad een belemmering om je te verzekeren bij een gewone verzekeringsmaatschappij? Dan kan je altijd nog terecht bij De Vereende ( voorheen Rialto Verzekering) . Deze verzekeringsmaatschappij accepteert mensen die een hoger risico vormen.