Kom in contact: Bel mij terug of bel direct via 0183 44 88 60 (Giessen) of 0183 89 03 48 (Werkendam)
  •   

Wat is het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering?

16 november 2017 Algemeen nieuws Geld & Gezin

Een doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat je het hele jaar door verzekerd bent. Een kortlopende reisverzekering, ook wel een aflopende of tijdelijke reisverzekering genoemd, geldt alleen voor de duur van de vakantie waarvoor je de verzekering hebt afgesloten.

Behalve in looptijd, kan een kortlopende reisverzekering ook verschillen van de doorlopende reisverzekering in dekking. Zo kan een kortlopende reisverzekering bijvoorbeeld geen dekking bieden bij een staking, noodweer of vulkaanuitbarstingen, maar meestal biedt de verzekering wel dekking voor ongewilde en onvoorziene omstandigheden. Lees daarom vooraf goed je polisvoorwaarden door, eenmaal op vakantie kan de polis niet meer gewijzigd worden.

Kortlopende of een langlopende reisverzekering?

Wie meerdere keren per jaar op vakantie gaat of regelmatig een dagje in het buitenland verblijft is veelal goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Ga je slechts één keer per jaar op vakantie dan kan het zijn dat een kortlopende reisverzekering voor jou voldoet. Wanneer dit omslagpunt ligt is lastig te zeggen. Kijk daarom goed naar je reisgedrag en laat door ons een vergelijking maken zodat u de juiste keuze hierin maakt.