Op vakantie in het buitenland en een auto huren? Let hier op…

Een auto huren tijdens de vakantie: een gemakkelijke manier om veel van het land te zien. Tegenwoordig is het huren van een auto in een handomdraai geregeld via internet. Toch is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Want wat als je schade rijdt? Dan kunnen autoverhuurbedrijven er eigen regels op nahouden. Met deze tips geniet je onbezorgd van je gehuurde auto.

1. Rijd weg met een volle tank

Als je de  huurauto ophaalt, dan is het belangrijk om erop te letten hoe de benzinetank is gevuld. Het is aan te raden om weg te rijden met een volle tank. Het is dan ook gemakkelijk om de auto weer vol te tanken voor het inleveren. Als de tank halfleeg of bijna leeg is, dan moet je de auto inleveren met dezelfde hoeveelheid brandstof. Vaak tank je dan net wat meer dan nodig is, en lever je de auto in met meer benzine.

2. Geen eigen risico

Er zit bij de autohuur weliswaar altijd een basisverzekering, maar mocht er iets gebeuren, en dat kan iets heel kleins zijn, dan geldt daarvoor vaak een eigen risico. Dit eigen risico kan al gauw oplopen tot € 500,-. Daarnaast zijn ook de kosten voor bijvoorbeeld een lekke band meestal voor de bestuurder. Verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen, maar hiervoor worden vaak erg hoge kosten gerekend.

Met een Eigen Risico Verzekering Autohuur wordt dit eigen risico vergoed. Dus mocht er tijdens de autorit iets gebeuren, dan hoef je geen torenhoog eigen risico te betalen. Bovendien hoef je geen nieuwe verzekering af te sluiten bij het verhuurbedrijf. Dat scheelt een hoop rompslomp en het rijdt een stuk prettiger.

3. Controleer de auto voor vertrek

Het is raadzaam om voordat je wegrijdt, samen met de verhuurder de auto op krassen of deuken te controleren. Vergeet daarbij ook de binnenkant niet. Soms is er schade die niet direct zichtbaar is: een losse bumper of een scheur in de bekleding, maar die wel voor de rekening van je klant kunnen komen. Noteer aanwezige schade op het formulier. Lever de auto bij voorkeur ook binnen kantooruren in en laat het formulier ondertekenen door een medewerker van het verhuurbedrijf. Je voorkomt hiermee dat je achteraf aansprakelijk wordt gesteld voor schades die je niet veroorzaakt hebt.

4. Neem eigen accessoires mee

Het huren van een TomTom of een autozitje kan bij een autoverhuurbedrijf een dure aangelegenheid zijn. Neem deze zaken daarom als het even kan zelf mee. Navigeren kan meestal ook op de telefoon en internetgebruik is binnen Europa niet zo duur meer als vroeger. Denk ook aan een auto oplader voor de telefoon en eventueel een mini-jack kabeltje om eigen muziek af te kunnen spelen in de auto. Als je deze dingen zelf meeneemt, kun je daarmee flink besparen.