Kom in contact: Bel mij terug of bel direct via 0183 44 88 60 (Giessen) of 0183 89 03 48 (Werkendam)
  •   

Goede verzekering kan veel extra kosten voorkomen

Wij bieden u de zekerheid dat uw verzekeringen goed geregeld zijn

Inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je schade aan of verlies van je inboedel kunt afdekken. Hierbij kun je denken aan schade als gevolg van brand, inbraak, vandalisme of waterschade.

 

Wat is inboedel?

Met de term inboedel bedoelen verzekeraars doorgaans alle roerende zaken die tot je huishouden behoren. Dit zijn dus de spullen die niet vastzitten aan je huis, zoals tafels, stoelen en je televisie. Eigenlijk is de inboedel alles wat je bij een eventuele verhuizing mee kunt nemen. Zo hoort je keuken niet tot de inboedel van je huis, maar al het keukengerei wel.

Een inboedelverzekering biedt dekking voor al je apparatuur, meubels, kostbaarheden en andere spullen in huis. Een verzekeraar keert alleen een vergoeding uit als de schade is veroorzaakt door een in de voorwaarden beschreven oorzaak. Voorbeelden hiervan zijn schade als gevolg van storm en diefstal.

Waarom een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering biedt vaak tot een bepaald bedrag dekking, de verzekerde som genaamd. Je kunt bij een inboedelverzekering afsluiten zelf de waarde van je inboedel bepalen. Deze waarde bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je premie: hoe hoger de waarde van je inboedel, hoe hoger de premie die je betaalt. Een handig hulpmiddel om de waarde van je inboedel te bepalen, is de inboedelwaardemeter. Bij het invullen van de inboedelwaardemeter is het van belang dat je de juiste waarde van je inboedel opgeeft. Geef je een te lage waarde op, dan heb je kans op onderverzekering. Het doorgeven van een te hoge inboedelwaarde kan ervoor zorgen dat je een te hoge premie betaalt.

Voorwaarden en premie

In de polisvoorwaarden van een inboedelverzekering kun je alle informatie over deze verzekering vinden. In de voorwaarden legt de verzekeraar namelijk gedetailleerd uit waarvoor een inboedelverzekering wel en geen dekking biedt. Ook staat er in beschreven wat je moet doen in geval van schade.

Net als bij iedere andere verzekering betaal je ook bij een inboedelverzekering premie. Dit is een bedrag dat je maandelijks naar je verzekeraar overmaakt. De hoogte van de premie is voor iedereen anders en afhankelijk van onder andere de waarde van je inboedel en het aantal risico’s dat je met je inboedelverzekering afdekt.